Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - تصفیه‌خانه ملایر افتتاح می‌شود؛ وعده‌ای مکرر که این‌بار رنگ تحقق به خود گرفته تا اهالی "پایتخت جهانی مبل و منبت" به جای منابع زیرزمینی از آب سد کلان استفاده کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  همدان، ملایر از شهرهای مهم استان همدان و دومین شهر آن از نظر جمعیت است که با برخورداری از ظرفیت‌های بالقوه در حوزه کشاورزی، گردشگری، علمی و دانشگاهی و صنعت توانسته جایگاه ویژه‌ای را در استان و حتی کشور به خود اختصاص دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توانمندی ملایر در تولید انگور و مبل و منبت سبب شده تا در دو سال اخیر بتواند عنوان "شهر جهانی انگور" و "پایتخت جهانی مبل و منبت" را کسب کرده و گوی سبقت را از شهرهای هم‌تراز خود برباید.

وجود ظرفیت‌های متعدد سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و نقش مهم این شهرستان در رونق تولید و حوزه اقتصادی، فرصت خوبی را برای پیشرفت "سرزمین آریایی" فراهم کرده و ملایری‌ها با سرعت بالا در حال پیمودن مسیر پیشرفت هستند.

این روزها در حالی به پایان سالی پر از روزهای ناخوشایند نزدیک می‌شویم که نوید خوشی برای مردم ملایر به گوش می‌رسد؛ نویدی که از تحول مهمی برای خدمات رسانی بهتر به مردم و جلوگیری از هدررفت نعمت‌های با ارزش خبر می‌دهد.

سرانجام و پس از 5 سال‌ چشم انتظاری و وعده‌های مکرر، آب شرب از سد کلان به ملایر رسیده و تصفیه خانه این شهر به بهره‌برداری می‌رسد.

 تأمین 30 میلیون متر مکعب آب از سد کلان ملایر 

آئین افتتاح تصفیه خانه آب شرب ملایر 12 اسفند با حضور رئیس شرکت آب و فاضلاب کشور و حضور ویدئو کنفرانسی وزیر نیرو برگزار می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب ‌منطقه‌ای استان همدان، تأمین بخش زیادی از آب مورد نیاز مردم ملایر را از برکات افتتاح تصفیه خانه عنوان کرده و می‌گوید: هم اکنون آب‌رسانی به ملایر با 27 حلقه چاه انجام می‌شود.

منصور ستوده می‌افزاید: 12 میلیون متر مکعب از آب مورد نیاز شهر با اجرای 38 کیلومتر خط آب‌رسانی از سد کلان به شهر ملایر منتقل می‌شود.

وی بیان می‌کند: سد کلان ملایر با مساحت حوزه آبریز 384 کیلومتر مربع و طول دریاچه 490 متر با حجم مخزن 45 میلیون متر مکعب ساخته شده است.

تابستان 98 آب شرب سد کلان به ملایر می‌رسدافتتاح تصفیه‌خانه ملایر پس از 5 سال انتظار؛ بارندگی در همدان 14 درصد افزایش یافتهره‌برداری از تصفیه‌خانه و خط انتقال آب از سد کلان ملایر تا شهریور ماه

مدیرعامل شرکت آب ‌منطقه‌ای همدان با بیان اینکه هم اکنون بیش از 41 میلیون متر مکعب آب پشت این سد ذخیره شده، اعلام می‌کند: 758 میلیارد ریال برای ساخت و تکمیل این سد هزینه شده است.

ستوده، تنظیم 22 میلیون متر مکعب آب را از فواید سد کلان دانسته و می‌گوید: از این مقدار، 12 میلیون متر مکعب برای تأمین آب آشامیدنی مورد نیاز شهر ملایر و روستاهای مسیر، 500 هزار متر مکعب برای شهرک صنعتی سهند، 4 میلیون متر مکعب برای حق‌آبه کشاورزی پایین دست و 5 میلیون و 500 هزار متر مکعب برای حقابه محیط زیست مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی می‌افزاید: تصفیه خانه آب شرب در پایین دست سد کلان ملایر با ظرفیت 500 لیتر در ثانیه ساخته شده و هم اکنون به‌طور متوسط 380 لیتر در ثانیه آب را تصفیه و تأمین می‌کند.

ستوده بیان می‌کند: ساخت تصفیه خانه آب ملایر با قیمت اولیه 40 میلیارد ریال به وسیله بخش خصوصی و به روش BOT در دستور کار قرار گرفت، اما این طرح با هزینه کرد 2 هزار میلیارد ریال اجرا شده است.

وی، سد کلان را سرمایه‌ای برای آینده شهر ملایر دانسته و اعلام می‌کند: در افق 1415 پیش بینی شده که 30 میلیون مترمکعب از آب شرب مورد نیاز مردم ملایر از سد کلان تأمین شود.

به گزارش تسنیم، رودخانه اصلی دشت ملایر "حرم‌آباد" نام دارد که از ارتفاعات سربند اراک سرچشمه گرفته و بعداز یکی شدن با شاخه‌ای که از ارتفاعات بروجرد جریان می‌یابد(شاخه کلان) به طرف ملایر جاری می‌شود.

این رودخانه پس از دریافت شاخه‌های فرعی دیگر در محدوده اراضی روستای "باباکمال" از حوزه خارج و به رودخانه گاماسیاب نهاوند متصل می‌شود.

انتهای پیام/744/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: افتتاح تصفیه خانه میلیون متر مکعب متر مکعب سد کلان ملایر سد کلان مورد نیاز آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۸۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده سازی شبکه های آبرسانی البرز برای ورود به تابستان ۱۴۰۳

به گزارش خبر آنلاین البرز؛ حمیدرضا نامداری روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از طرح های آبرسانی شهرجدید مهستان و غرب استان البرز افزود: از حدود ۶ ماه پیش حفاری ، تجهیز و احیای ۲۳۲ حلقه چاه این استان در دست اجرا گرفته که بیشتر این چاهها وارد مدار شده و مابقی تا قبل تابستان آتی به بهره برداری می رسد.

وی ادامه داد: تمرکز شرکت آبفا استان البرز بر تامین آب مناطق پرتنش آبی از جمله هسته مرکزی کرج ، مهر شهر ، چهارباغ ، شهرستان فردیس است.

مدیرعامل آبفا البرز با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه تامین آب شرب پایدار و بهداشتی، گفت: از شهریور سال ۱۴۰۲ تاکنون به منظور رفع معضلات موجود با شناسایی مشکلات و انجام اقدامات اصلاحی همواره در تلاش هستیم تا کمبود، قطعی و افت فشار آب را برای تابستان سال جاری به حداقل برسانیم.

وی افزود: برگزاری نشست های تخصصی تامین آب شرب پایدار مناطق دارای تنش آبی همواره دنبال شده و نتیجه آن به اجرای پروژه های مختلف و جهادی ختم شده است.

پیشرفت مطلوب تصفیه خانه شماره سه کرج

نامداری در ادامه با اشاره به روند ساخت تصفیه خانه آب شماره سه کرج به عنوان یکی از اقدامات مهم مصوب در سفر اول رییس جمهور تصریح کرد: این پروژه که عملیات اجرایی آن با حضور وزیر نیرو در تیرماه سال ۱۴۰۲ آغاز شد، ضمن تکمیل سازه با پیشرفت ۴۴ درصدی همراه است.

وی با تاکید بر اینکه سرعت و روند پیشبرد پروژه مذکور مطلوب است افزود: در جریان سفر هفته جاری وزیر نیرو به البرز ضمن تخصیص منابع مالی ، نصب تجهیزات و ادوات این تصفیه خانه آغاز شد و در تلاش هستیم با اتمام این پروژه بخش چشمگیری از مشکلات کمبود، قطعی و افت فشار آب تا ابتدای تابستان سال جاری رفع شود.

ارتقای تصفیه خانه ها

مدیرعامل شرکت آبفا البرز ارتقای ظرفیت تصفیه خانه های آب استان با بکارگیری فیلترهای سرامیکی را مهم دانست و گفت: با اقدامات اصلاحی صورت گرفته و افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت آبگیری تصفیه خانه های شماره یک و ۲ کرج در زمان حاضر ظرفیت تصفیه خانه شماره یک از ۲۷۰ لیتر به حدود ۴۰۰ لیتر بر ثانیه و تصفیه خانه شماره ۲ با ظرفیت ۲ هزار و ۴۰۰ لیتر بر ثانیه به ظرفیت ۲ هزار و ۹۰۰ لیتر آبگیری در هر ثانیه ارتقا یافته است.

وی در ادامه نیز به اقدامات انجام شده در حوزه ارتقا و بهبود توزیع منابع آب در سطح استان پرداخت و افزود: به تازگی ۲ مخزن در شهر جدید مهستان و در شهرهای کمالشهر، محمدشهر، نظرآباد هرکدام یک مخزن به ظرفیت پنج هزار مترمکعب احداث و به بهره برداری رسیده است.

نامداری افزود: در محدوده شهر کرج نیز ۲ مخزن هرکدام به ظرفیت ۲۰ هزار مترمکعب درحال احداث هستند که مخزن تصفیه خانه شماره ۲ کرج با پیشرفت ۴۵ درصدی همراه است ؛ پیش بینی می شود بخشی از این پروژه به ظرفیت ۱۰ هزار مترمکعب تا ابتدای تابستان سال جاری وارد مدار بهره برداری شود.

وی در خاتمه تعادل فشار جریان آب در تمام مناطق استان با هدف توزیع پایدار آب شرب را در فصل تابستان مهم دانست و گفت: اقدامات فنی و مهندسی لازم از سوی شرکت آب و فاضلاب استان البرز انجام شده ضمن آنکه انتظار می رود مشترکان با تهیه و نصب پمپ و مخزن مناسب در ساختمان های چند طبقه برای زمان افت فشار آب اقدام کنند.

مدیرعامل آبفا البرز در حاشیه این بازدید به مناسبت هفته کارگر از "سجاد راستین " کارگر ساعی و پرتلاش واحد حوادث شهر جدید مهستان که در اوج سرمای زمستان با رفتن به عمق جریان آب یک حادثه قطعی آب را مهار کرد و خود نیز برای مدتی دچار بیماری شد، با لوح سپاس و اهدای هدایا تجلیل به عمل آورد.

همچنین حامد لطفی روزبهانی، غدیر نوروزی و ابراهیم کشوری از کارکنان آب و فاضلاب شهرستان ساوجبلاغ که موفق به کسب مقام برتر در مسابقات مهارت های فنی شرکت آب و فاضلاب کشور شدند نیز مورد تجلیل قرار گرفتند.

46 برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901657

دیگر خبرها

  • بازدید استاندار هرمزگان از تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس
  • بازدید استاندار هرمزگان از تصفیه خانه فاظلاب بندرعباس
  • اتصال فاضلاب در بندرعباس به تصفیه خانه افزایش می‌یابد
  •  بزودی؛ افتتاح قطعه سوم کمربندی نسیم شمال
  • افتتاح و آغاز به کار ۲۷۰ هزار میلیارد ریال طرح در ملایر
  • افتتاح هتل پارک سیفیه ملایر در دهه فجر
  • تعریف ۷۵ پروژه در قالب ۵۲ تصفیه‌خانه برای ۹.۳ میلیون نفر
  • آماده سازی شبکه های آبرسانی البرز برای ورود به تابستان ۱۴۰۳
  • بهره مندی هشت روستای مجتمع امام علی (ع) شهرستان کرمانشاه از آب آشامیدنی
  • روایت ۲۰۰۰ نفری که بعد از چند دهه صاحب «آب» شدند