Web Analytics Made Easy - Statcounter

با طنین انداز شدن صدای پای آب در ۲۷۸ روستای پهناورترین استان کشور، آرزوهای دیرین ۹۲ هزار روستایی رنگی از واقعیت به خود گرفت و شاخص بهره مندی از آب سالم در این خطه با جهش بی سابقه ای همراه شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان کشور، یکی از مناطقی است که نیمی از جمعیت آن را روستاییان به خود اختصاص داده اند، روستاهایی که تعداد زیادی از ساکنان آن به دلیل نبود امکانات گاهی فرسنگ ها راه را طی می کردند تا آبی تامین کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
مشکلاتی که در برخی روستاها تا چندی پیش پا برجا و در بسیاری نقاط هم با آبرسانی سیار کاهش یافته بود، اما از سال گذشته و در پی پیگیری های رسانه ای، صدای تشنه ساکنانش به گوش بسیاری از مسئولان امر رسید و رفع این مشکل به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفت تا بتوانیم یک روز پایان بی آبی را در تمام روستاهای این خطه جشن بگیریم، همان گونه که این مهم برای بخش قابل توجهی از روستاها در سالی که گذشت، محقق شد.
 
آری از سال گذشته با توجه ویژه نظام، آبرسانی به روستاهای سیستان و بلوچستان به صورت جدی در اولویت قرار گرفت و قدم‌هایی از جنس آب برای مردمی که سال هاست از آب لوله‌کشی بهداشتی محروم هستند، برداشته شد تا زندگی‌هایشان با شنیدن نوای خوش قطره‌های آب دلنشین تر شود.

آبرسانی به روستاها اولویت نظام جمهوری اسلامی ایران
 
علیرضا قاسمی، مدیرعامل آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما در این باره بیان کرد: جنگ اقتصادی و روانی علیه ایران مانع اجرای برنامه‌ها و پروژه های صنعت آب نشده است و با همت مضاعف نیروها و مسئولان استانی و کشوری در سال جهش تولید خدمت‌رسانی به مردم نجیب سیستان و بلوچستان لحظه‌ای متوقف نشد.
 
وی با بیان این که آبرسانی به روستاها اولویت نظام جمهوری اسلامی است و این امر مورد توجه ویژه وزارت نیرو به عنوان متولی قرار دارد، اظهار کرد: با توجه به نیاز روستاها به توسعه همه جانبه و اهمیت تأمین آب شرب برای این مناطق به منظور جلوگیری از عواقب ناشی از عدم فراهم‌سازی این نیاز حیاتی، شرکت آبفا خود را متعهد به تحقق کامل اهداف سالانه کرده و در این راستا اقدام های مهم و مناسبی از ابتدای امسال انجام داده است.
 
قاسمی اضافه کرد: آب شرب، یکی از حیاتی‌ترین خدمات دولت است که اثرگذاری بسیار بالای آن بر مردم باعث شده هر گونه نارسایی در ارائه مستمر این خدمات سبب بروز مشکلات و تنش های اجتماعی و تسری نارضایتی ها در جامعه ‌شود.
   
وعده ای که با وجود تنگناهای مالی محقق شد

 
وی با اشاره به اینکه در شرایط  اقتصادی نامطلوب کنونی لازم است برنامه ریزی دقیق با اولویت بندی طرح های آبرسانی در دستور کار قرار گیرد، افزود: با وجود تمام تنگناهای مالی توانستیم طبق هدف‌گذاری صورت گرفته از ابتدای سال گذشته گام هایی در این راستا برداریم که عملیات آبرسانی و تأمین آب شرب ۲۷۸ روستای سیستان و بلوچستان با جمعیت ۹۲ هزار نفر در این سال صورت پذیرفت.
 
این مقام مسئول ادامه داد: با هدف تسریع در آبرسانی به جمعیت روستایی، ۲ مجتمع با ۹۰ روستای تحت پوشش  وجمعیت ۶۷ هزار و سیصد و هفتاد و هفت نفر و ۱۰ پروژه تک روستایی با تعداد ۲۷ روستا و جمعیت ۱۸ هزار و دویست و هشتاد و یک نفر در سال گذشته تکمیل شد.
 
وی با بیان اینکه این حجم از کار با توجه به شرایط کنونی کشور بی سابقه بوده است، افزود: در سالی که اعتبارات بسیار محدود بود، بالغ بر ۶۲۰ کیلومتر لوله گذاری در سطح شهر و روستا انجام و برنامه ریزی شده است تا تیرماه امسال شاخص بهره مندی از آب شرب روستایی در سیستان و بلوچستان به ۷۱ درصد ارتقا یابد.
 
قاسمی با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت خیران، اظهار کرد: آبرسانی به ۵۱ روستا در سیستان و بلوچستان با انعقاد تفاهم نامه همکاری در حال انجام است و تا کنون تعداد ۱۹ روستا از این طریق وارد مدار بهره برداری قرار گرفته است.
 
رفع تنش آبی 98 روستا
 
وی درباره اقدامات انجام شده  جهت مقابله با تنش آبی، گفت: در راستای ارتقای کمی و کیفی خدمات آبرسانی و به منظور حل مشکل روستاهای دارای تنش آبی که به دلیل مصرف بالا عمدتا در تابستان‌ها رخ می دهد، از ابتدای امسال، تلاش‌ها برای عبور از این شرایط سخت منجر شد ۹۸ روستا با جمعیت ۲۹ هزار و یکصد و یازده نفر از دایره‌ روستاهای دارای تنش آبی خارج  شود.
 
مدیرعامل آبفای سیستان و بلوچستان ادامه داد: پیش بینی می شود با اجرا و تکمیل ۳۸ کیلومتر خط انتقال، تنش آبی ۳۱۰ روستای شهرستان هیرمند نیز امسال برطرف شود.
 
انتهای پیام/
 
 

منبع: دانا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان سال گذشته تنش آبی آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۳۱۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی روند عملیات اجرایی آبرسانی به ۲ روستای بوکان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  در بازدید مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی از طرح‌های آبرسانی به روستا‌های شهرستان بوکان، روند عملیات اجرایی آبرسانی به روستا‌های کهریزه محمود آقا و ینگیجه این شهرستان مورد بررسی قرار گرفت.

محمداشرفی در این بازدید با تأکید بر اتمام و بهره برداری از آبرسانی به این دو روستا قبل از شروع پیک مصرف، دستورتسریع در ادامه روند آبرسانی با استفاده از اعتبارات استانی و لجن برداری لاگون شماره ۱ برای افزایش بازدهی آن را صادر کرد.

مدیر امور آب و فاضلاب بوکان نیز در این بازدید گزارشی از اقدامات انجام شده و در دست اجرا را ارائه کرد.

 

دیگر خبرها

  • رفع مشکل کمبود آب شرب روستای میرآباد مازول نیشابور
  • آبرسانی به روستای محروم و صعب العبور دره دول
  • آب به روستای توانه در نهاوند رسید
  • بررسی روند عملیات اجرایی آبرسانی به ۲ روستای بوکان
  • پیشرفت ۹۵ درصدی طرح‌های تامین آب شرب ۷ روستای شهرستان چایپاره
  • طرح جهاد آبرسانی برای ۱۹۸ روستای استان مرکزی
  • آبرسانی بسیج سازندگی به ۵۰۸ روستای استان اردبیل + فیلم
  • آب با صرف بیش از ۴۰ میلیارد ریال اعتبار به روستای توانه در نهاوند رسید
  • بهره برداری از طرح‌های محرومیت زدایی در ۳۱ روستای استان یزد
  • دسترسی ۷۸ هزار روستایی به آب آشامیدنی سالم