Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، تصاویری در فضای مجازی مبنی بر کمبود آب در رودخانه کرخه نور، آب تنی گاومیش‌ها در فاضلاب و نبود آب سالم برای احشام و دام‌ها واکنش‌های رسانه ها، دوستداران طبیعت و محیط زیست و حیات وحش را برانگیخت.

گاومیش منبع عظیم ژنتیکی محسوب می‌شود و آب تنی روزانه رسم زندگی اش است، حیوانی با ارزش به شمار می‌رود و به همین دلیل دیدن آن در فاضلاب دل هر کسی را به درد می‌آورد، اما چرا این جاندار از رودخانه کرخه راهی فاضلاب شد؟ چرا آب جاری را به آب راکد و سرشار از آلودگی‌ها ترجیح داد؟

گزارش‌های محلی و تصاویری که در فضای مجازی دست می‌شد، نشان می‌داد که دبی رودخانه کرخه نور به شدت کاهش یافته و در یک قدمی خشک شدن قرار دارد، صدای اعتراض‌ها به حدی کارساز شد که دریچه‌های سد کرخه باز شدن و دست و دلبازی خود را به رُخ همه کشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با رهاسازی آب، صدای زندگی دوباره در رودخانه کرخه نور جاری و چشم گاومیش‌ها به آب روشن شد.

شاهین هاشمی فرماندار حمیدیه به خبرنگار ما گفت: با توجه به اتفاقاتی که در کرخه نور رخ داد و مشکلاتی برای احشام به وجود آمد، از روز شنبه با افزایش خروجی سد و رهاسازی حدود ۲ میلیون مترمکعب آب، هم اکنون شرایط عادی شده و احشام و دام‌های روستائیان در این زمینه مشکلی ندارند.

او با بیان اینکه ۵ تانکر آبرسانی در اختیار اداره آبفای حمیدیه قرار دارد، افزود: ۴ روستای بخش گمبوعه به علت افزایش دما و مصرف آب دچار قطع آب شرب شدند، البته با رهاسازی آب از طرح آبرسانی غدیر و رفع مشکلات تاسیسات آبرسانی شهید علی هاشمی، تامین آب برای حدود ۱۰ روستا به حالت عادی بازگشت و آبرسانی پایدار در حال انجام است.

هاشمی تهیه یک کیلومتر لوله و رفع مشکل آبرسانی به گمبوعه دحیر را از جمله برنامه‌های در دستور کار عنوان کرد و اظهار داشت: ضمن اینکه با اقدامات موثر و آبرسانی از خط لوله روستای طراح تلاش می‌کنیم آب شرب سایر روستا‌هایی که با مشکل روبرو هستند، مرتفع شود.

فرماندار حمیدیه تعداد دام سبک در روستا‌های کرخه نور را حدود ۱۴ هزار راس و تعداد دام‌های سنگین را حدود ۵ هزار و ۷۰۰ راس عنوان و تصریح کرد: رهاسازی آب در رودخانه کرخه نور نقش مهمی در رفع مشکل تامین آب احشام دارد و هم اکنون در این زمینه مشکلی وجود ندارد، البته برنامه ریزی‌ها برای پایداری آب موجود در رودخانه انجام شده است، ضمن اینکه با افزایش تانکر‌های آبرسانی در صورت بروز مشکلات احتمالی نظیر شکستکی خط لوله و قطع آب آمادگی داریم.

این مقام مسئول با بیان اینکه بیشتر روستا‌های کرخه نور به جز روستای سید جابر و ۲ روستای دیگر لوله کشی آب دارند و از آب پایدار بهره‌مند هستند، بیان داشت: عمده فعالیت روستائیان دامپروری است، ولی در زمینه کشت شلتوک نیز فعالیت دارند، ولی به دلیل محدودیت منابع آبی این نوع کشت ممنوع شده است.

انتهای پیام/گ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کمبود آب آب شرب رودخانه کرخه نور رودخانه کرخه نور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۵۰۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبرسانی به ۵۲۰۰ روستا ظرف دو سال انجام شده است

ایسنا/مرکزی مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به برنامه دولت برای آبرسانی پایدار به ۱۰ هزار روستا گفت: طی دو سال گذشته طرح جهاد آبرسانی در پنج هزار و ۲۰۰ روستا اجرا شده و تا پایان سال جاری در مابقی روستاها به بهره‌برداری خواهد رسید.

هاشم امینی چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ در آئین بهره‌برداری از طرح آبرسانی مجتمع شهید سلیمانی و کلنگ زنی شبکه فاضلاب شهر شازند، با اشاره به اجرای شتابان پروژه‌های حوزه آب‌رسانی در کشور توسط دولت، اظهار کرد: صنعت آب و فاضلاب وظیفه تامین آب شرب سالم و بهداشتی و مدیریت فاضلاب را بر عهده دارد و  دولت سیزدهم تاکیدات فراوانی بر کار جدی در حوزه زیرساختی به منظور تامین رفاه و آسایش مردم دارد.

وی با اشاره به برنامه‌های پیشنهادی صنعت آب و فاضلاب به دولت در حوزه تامین زیرساخت‌های توسعه پایدار گفت: در بخش فاضلاب ۷۵ پروژه در قالب ۵۲ تصفیه خانه برای ۹.۳ نفر جمعیت کشور تعریف شده که شاخص برخورداری فاضلاب در کشور را به ۵۷ درصد خواهد رساند که یکی از این پروژه‌ها تصفیه خانه فاضلاب شازند است تا با تکمیل این طرح مردم از ثمرات آن بهره‌مند شوند.

امینی در خصوص اقدامات صورت گرفته در حوزه حفاظت از منابع آبی نیز گفت: استفاده از ظرفیت پساب صنایع، برنامه محوری صنعت آب و فاضلاب برای حفاظت از منابع آبی است چرا که امروز در دنیا نگاه به فاضلاب و پساب تغییر کرده و پساب، یکی از ظرفیت‌های منابع آبی برای به گردش درآوردن چرخ صنعت قلمداد می‌شود.

وی گفت: آبرسانی به حدود ۵.۷ میلیون نفر، از دیگر پروژه‌های در دست اقدام است که در این راستا ۲۵ پروژه در دولت برنامه‌ریزی شد و هم‌اکنون ۱۵ پروژه به بهره‌برداری رسیده است که یکی از آنها طرح مهم آبرسانی مجتمع شهید سلیمانی است که شهر آستانه، شازند و ۱۰ روستا را از آب شرب کیفی برخوردار خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با تاکید بر نگاه دولت به تامین آب شرب سالم در تمام نقاط کشور گفت: به همین منظور اعتباراتی از سوی دولت در نظر گرفته شده و ۱۳۰ میلیارد تومان برای اجرای این طرح در شازند اختصاص داده شده است.

وی در خصوص جهاد آبرسانی نیز گفت: تامین پایدار کمی و کیفی آب مناطق روستایی در قالب جهاد آبرسانی در قالب برنامه‌ای به دولت ارائه شد و برای آبرسانی پایدار ۱۰ هزار روستا هدفگذاری شد که طی دو سال گذشته این طرح در پنج هزار و ۲۰۰ روستا اجرا شده و به بهره‌برداری رسیده است.

امینی از جهاد آبرسانی به عنوان یکی از طرح های اثرگذار و موفق نظام اسلامی یاد کرد و افزود: به برکت نظام اسلامی در برخی نقاط محروم که شبکه آبرسانی نداشتند و امکان تامین آب نیز وجود نداشت طرح‌های آبرسانی اجرا شده یا در حال اجراست. در شهرستان شازند نیز با اقدامات انجام شده و احداث تصفیه خانه و اجرای طرح آبرسانی، ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و روستایی از آب شرب سالم برخوردار خواهند شد.

وی از مردم شازند خواست نسبت به خرید انشعاب فاضلاب اقدام کنند تا با جمع آوری فاضلاب و تصفیه آن بتوان چرخ‌های صنعت این منطقه را به گردش درآورد و نیازی به کمبود آب احساس نشود و با رونق صنعت زمینه ایجاد اشتغال فراهم شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افتتاح مجتمع آبرسانی شهید سلیمانی
  • رفع مشکل کمبود آب شرب روستای میرآباد مازول نیشابور
  • آبرسانی به روستای محروم و صعب العبور دره دول
  • آب به روستای توانه در نهاوند رسید
  • ۷۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای ۲ طرح آبرسانی مرکزی هزینه شده است
  • طرح جهاد آبرسانی برای ۱۹۸ روستای استان مرکزی
  • آب با صرف بیش از ۴۰ میلیارد ریال اعتبار به روستای توانه در نهاوند رسید
  • آبرسانی به ۵۲۰۰ روستا ظرف دو سال انجام شده است
  • غرق شدن ۲ کودک در رودخانه مهران بندرلنگه
  • بهره برداری از طرح‌های محرومیت زدایی در ۳۱ روستای استان یزد