Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان دشتستان، استان بوشهر دارای ۶ میلیون اصله نخل است که شهرستان دشتشتان با دارا بودن چهار میلیون اصله نخل بعنوان قطب خرمای استان محسوب می‌شود و سالانه حدود ۱۷۰ هزار تن خرما از نخلستان‌های استان بوشهر برداشت می‌شود.

اما نخل‌داران این خطه همیشه با مشکلات اساسی همچون میزان پایین آبیاری، نرخ بالای حق آب نخیلات و باراز بی‌رمق فروش خرما دست و پنجه نرم کرده و در انتظار روزهای بهتر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در جریان سفر رئیس‌جمهور به استان بوشهر و بازدید وزیر جهاد کشاورزی از طرح تحول نخیلات دشتستان یک بانوی کشاورز در سعدآباد در خصوص حق آب نخیلات اظهار داشت: سال‌هاست که از ما به‌صورت کامل حق آب کشاورزی و نخیلات گرفته می‌شود اما به‌اندازه کافی آب تعلق نمی‌گیرد.


درحالی‌که این بانوی دشتستانی از میزان هزینه بالای درخواستی حق آب نخیلات گلایه می‌کند می‌گوید این مبلغ در توان ما نیست، اما چند روز پس از سفر وزیر این مبلغ به پنج هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافت.

 


با گذشت ۱۰ روز از این سفر، کشاورزان و نخل‌داران بخش آب‌پخش که به‌عنوان قطب خرما محسوب می‌شود، به کمبود آب و نرخ بالای حق آب درب اداره آبیاری این شهر گلایه دارند.


حسن فریبرزی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در دشتستان اظهار داشت: باتوجه‌به اینکه توجهی به درخواست‌های کشاورزان بخش آبپخش نشده است و به درخواست نماینده کشاورزان هم توجه نشده،  کشاورزان و نخلداران گلایه‌مند هستند.


مسؤول خانه کشاورز بخش دشتستان دررابطه‌با آب‌دهی بعد از برداشت محصول خرما از نخیلات گفت: دیر آبیاری کردن نخیلات یعنی کاهش محصول در سال آینده؛ قرار بود که از ابتدای مهرماه آب‌دهی از سد رئیس‌علی دلواری شبانکاره به نخیلات شروع شود اما باوجوداینکه یک‌هفته‌ای هست آب‌دهی شروع کرده‌اند، حجم آب ورودی خیلی کم است و حدود ۹۵ درصد نخیلات بعد از برداشت محصول هنوز آب‌دهی نشده‌اند.

 

وی افزود: کانال‌های آبیاری بیش از هشت مترمکعب در ثانیه ظرفیت دارند که اگر این اتفاق بیفتد که همه نخیلات بخش آبپخش را می‌توان در یک‌زمان یک‌ماهه تا چهل‌روزه آبیاری کرد، مشروط به اینکه آب به مقدار کافی رهاسازی شود.

فریبرزی در خصوص حق آب (آب‌بها) تصریح کرد: اداره آبیاری به کشاورزان فشار می‌آورد که اول حق آب پرداخت کنید بعد به شما آب می‌دهیم که این خلاف رویه موجود است، چراکه کشاورزی که خرمای خودش را فروخته است هنوز تاجر پولی به آنها پرداخت نکرده است که بخواهند آب‌بها را پرداخت کنند.

فریبرزی اظهار داشت: حدود یک سالی است متأسفانه رویه اداره آبیاری این است که کمتر به مسئولین پیگیر در حوزه کشاورزی و نخل داری توجه کند؛ بنده به‌عنوان مسئول خانه کشاورز بیش از ۶ ماه است چون دعوتی از من برای جلسات نشده که از حق مردم دفاع کنم.

فریبرزی با بیان اینکه حالا موقع مطالبه آب‌بها نیست، گفت: امسال به‌ازای هر اصل نخل، کشاورزان باید قبل از آب‌دهی مبلغ پنج هزار و ۵۰۰ تومان پرداخت کنند، درحالی‌که پول چند نوبت آب را می‌گیرند اما در سال گذشته فقط دو نوبت آبدهی داشته‌ایم. آب سوم که رسیده فصل رطب و خرما و امکان آبیاری وجود نداشته است.

مسؤول خانه کشاورز در موردبحث آب‌بها اظهار داشت: سال گذشته جلسه‌ای داشته‌ایم با حضور استاندار وقت عبدالکریم گراوند که تاکید کردند اگر قصد دارد آب‌بها را تعیین کنید نماینده کشاورزان دعوت کنید در جلسه شرکت کند و از حق کشاورزان دفاع کند ولی متأسفانه آب منطقه‌ای استان، این دعوت انجام نمی‌دهد سؤال این است چرا این کار نمی‌کنند.

وی افزود: هنوز تغییر تحولات استان صورت نگرفته و مسؤولان دولت قبل انگیزه‌ای برای کار ندارند و تا زمانی که تغییرات خوبی در حوزه آب نگرفته است، متأسفانه ما نمی‌توانیم امیدوار باشیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: حق آبه نخل کشاورزان دشتستان بوشهر آب بها آب دهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۴۵۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایثارگران میدان‌داران واقعی حکم‌رانی جمهوری اسلامی ایران هستند

ایسنا/لرستان استاندار لرستان گفت: ایثارگران به عنوان میدان‌داران واقعی حکم‌رانی جمهوری اسلامی ایران هستند و با کار جهادی برای رفع مشکلات مردم و جامعه ایثارگران باید گام برداشت.

ابوطالب شفقت، امروز در دیدار صمیمی با گروه‌ها و تشکل‌های شاهد و ایثارگر در مجتمع توانبخشی ایثار اظهار کرد: ایثارگران و جانبازان شاهدان قابل رویت هستند.

استاندار لرستان افزود: برای دیدن شهدای والامقام باید بصیرت داشته باشیم و باید از شهدا درس بگیریم.

وی از ایثارگران به عنوان میدان‌داران واقعی حکم‌رانی جمهوری اسلامی ایران یاد کرد و گفت: با مهربانی مردم به ویژه جامعه ایثارگر مشقت کاری برای ما آسان می‌شود.

شفقت خاطرنشان‌کرد: در دوران بعد از انقلاب ضمن اینکه دشمنان هجمه‌های مختلفی برای ما داشتند و دارند و خواهند داشت، با وجود همه این مشکلات توانسته ایم رو به جلو حرکت کنیم. 

وی بیان‌ کرد: تمام توان و تلاش را بکار خواهیم گرفت که مشکلات را برطرف کنیم و مسئولین باید جهادی کار کنند تا کم‌کاری‌ها جبران شود. 

استاندار لرستان با اشاره به نقش ایثارگران در جامعه اظهارکرد: به پشتیبانی جامعه ایثارگر افتخار می‌کنم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نقشه ژنتیکی پرواز: پستانداران چگونه تکامل یافتند تا در هوا شناور بمانند؟
  • گلایه تاکسی داران از تاکسی های گرانقیمت برقی
  • هرس و تکریب نخلستان‌های استان بوشهر با ۹ میلیارد ریال
  • ایثارگران میدان‌داران واقعی حکم‌رانی جمهوری اسلامی ایران هستند
  • احیا و مرمت قنات مدوئیه
  • هشدار اپل به آیفون‌داران: مراقب آتش‌ گرفتن گوشی خود باشید!
  • آیا از لوله سیاه آهنی برای مصارف کشاورزی می‌توان استفاده کرد؟
  • اسراف در مصرف آب به لطف آبیاری گل‌ها در محدوده پل آذر اصفهان + فیلم و تصاویر
  • پیرمغان را با صدای علیرضا عصار و با شعر حافظ بشنوید
  • ببینید | حرف‌های این متخصص را بشنوید تا دیگر ته‌دیگ نخورید!