Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-03@12:47:08 GMT

فریاد بی‌صدای کمبود آب کوچ‌نشینان کرمانشاهی

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۱۹۹۶۴

فریاد بی‌صدای کمبود آب کوچ‌نشینان کرمانشاهی

خشکسالی، عدم بارش نزولات آسمانی و آبرسانی های چند روز یکبار عشایر منطقه تنگه کِنِشت را با مشکلات فراوانی روبرو کرده و زندگی آنان را مختل کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، سالهاست که کشورمان با پدیده ای به نام خشکسالی دست و پنجه نرم می کند، بسیاری از چشمه ها خشک شده اند  و این امر نه تنها خسارات زیادی به بخشهای مختلف وارد کرده، بلکه عشایر و روستاییان را با مشکلات عدیده ای در زمینه تامین آب شرب سالم و بهداشتی مواجه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عشایر به علت نحوه زندگی خود با مشکلات و سختی های بسیار زیادی مواجه هستند. کم آبی و خشک شدن منابع آب از مهمترین مشکلات عشایر در این استان به شمار می رود  و آبرسانی های چند روز یکبار هم زندگی آنها را مختل کرده است.

از چهره مردان و زنان عشایر منطقه تنگه کنشت معلوم است که با مشکلات فراوانی روبرو هستند و منتظر پیک مهربانی هستند که دردهای آنان را تسکین دهد.

می طلبد که مسئولان استان و کشور برای جلوگیری از فروش اجباری احشام، برای رفع کم آبی چاره اندیشی کنند و با راهکار های علمی و عملی برای برون رفت از این مشکلات به کمک عشایر بشتابند.

مردم عشایر تنگه کنشت در وضعیت بحرانی بسر می برند

نعمت خالوندی در گفتگو با مرصادنیوز اظهار داشت: در حال حاضر تمام مخزنهای آب عشایر در منطقه "تنگه کنشت" خالی است و مردم در وضعیت بحرانی بسر می برند.

رئیس شورای عشایر کرمانشاه افزود: برای بازدید میدانی سه روز پیش همراه مسئول امور عشایری شهرستان، مسئول اتحادیه تعاون عشایری و تعدادی از مسئولان سپاه همگی به محل اسکان عشایر رفتیم ولی متاسفانه نه تنها به ما تانکر آب ندادند بلکه مقدار آبی که ارتش برایمان می آوردند آن هم قطع کردند!

وی گفت: متاسفانه اداره امور عشایری هیچ گونه اقدامی انجام نمی دهد، گویا عشایر مستقر در تنگه کنشت رها و فراموش شده است.

خالوندی بیان کرد: با راننده تانکرهای آبرسانی تلفنی تماس گرفتم، گفتند تانکرهای ما بصورت آزاد است و روزهای تعطیل هم جوابگو نیستند! در حالیکه دامهای ما دارند تلف می شوند.

وی بابیان اینکه تانکرها کم حجم هستند، گفت: تانکرهای آبی که برای ما می آورند، جوابگوی این تعداد دام نیست.

خالوندی خاطرنشان کرد: هم اکنون بیش از 30 هزار رأس دام عشایر پایروند و ایل ذوله در تنگه کنشت مستقر هستند که متاسفانه با یک تانکر 6 تنی می خواهند آب آنها را تامین کنند.

رئیس شورای عشایر کرمانشاه تصریح کرد: گاهاً خانوارها حدود 10 تا 40 روز بی آبی را تحمل می کنند تا نوبتشان برسد، در حالیکه امور عشایری تانکرهای 16 هزار لیتری دارد که در اختیار عشایر قرار دهد.

وی با تاکید بر اینکه تانکرهای 6 هزار لیتری جوابگو نیست و گاهاً کار مردم با رانندگان به درگیری منجر می شود، گفت: با مهندس مهدوی مسئول امور عشایری شهرستان صحبت کردیم تنها در حد حرف قول دادند که تانکر آب بفرستند اما متاسفانه هنوز خبری نشده است!

خالوندی با اشاره به کم کاری امورعشایری افزود: ما با هوانیروز ارتش قرارداد بسته ایم که آب در اختیار ما بگذارد اما اداره امور عشایری برای ما تانکر نمی فرستد.

وی با بیان اینکه سپاه ناحیه عشایری هر تانکر آب 6 تنی را با قیمت 80 هزار تومان به عشایر می دهند، در حالیکه اگر خودمان این آب را تامین کنیم حدود 200 هزار تومان با انعام راننده هزینه خواهد داشت. هر خانوار عشایری روزی دو تانکر آب می خواهد یعنی روزانه 400 هزار تومان؛ در حالیکه ارتش یک تانکر 16 هزار لیتری را با قیمت 150 هزار تومان به ما می دهد.

 چرا مسئولین پیگیر مشکلات ما نیستند؟

آقای حصاری یکی از عشایر ساکن در منطقه تنگه کنشت در گفتگو با مرصاد گفت: خودتان میدانید زندگی ما و این دامها به آب بستگی دارد، الان حدود 6 روز است که برایمان آب نیاورده اند.

وی گفت: چرا مسئولین پیگیر مشکلات ما نیستند؟ با این بی آبی انواع بیماری خانواده ها و دامهایمان را تهدید می کند.

آقای کرمی در گفتگو با مرصاد اظهار داشت: متاسفانه گاهی بیش از دو هفته حتی یک تانکر آب هم به این منطقه نمی آورند.

وی گفت: دامهای ما دارند تلف می شوند. شغل ما دامپروری است، بجز این سرمایه و شغل دیگری نداریم.

در ادامه آقای رحیمی یکی دیگر از عشایر گفت: کاهش علوفه مراتع و کمبود منابع آب هزینه های تولید و پرورش دام را افزایش داده است و باید حمایت لازم از عشایر در این زمینه صورت گیرد.

منابع و اعتبارات امور عشایری جوابگوی این تعداد عشایر نیست

موسی بیات در گفتگو با مرصادنیوز با اشاره به محدودیت منابع و اعتبارات اظهار داشت: آبرسانی به عشایر در دستور کار قرار دارد و بر اساس برنامه ریزی زمانی به صورت دوره ای و در اسرع وقت آب به عشایر می‌رسد.

مسئول امور عشایری استان کرمانشاه با اشاره به کمبود بارشها طی سالهای گذشته و امسال گفت: متاسفانه به دلیل خشکسالی چند سالی است عشایر ما با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند.

 

بیات گفت: جمعیت عشایری استان  بیش از ۸۰ هزار نفر است که از پراکندگی بالایی برخوردار هستند با این وجود خدمات رسانی به صورت شبانه روزی به آنها انجام می شود.

وی بیان داشت: 30 دستگاه تانکر آّب به منظور آبرسانی به عشایر به کارگیری شده که صرفا بابت هزینه خرید آب از چاههای تأمین کننده آب از آنها مبلغ کمی دریافت می شود.

این مسئول گفت: در بخشهای مختلفی از جمله تأمین علوفه، گاز، آرد، ماشین آلات و... خدمت رسانی به عشایر انجام می شود.

بیات همچنین با اشاره محدودیت در منابع و امکانات موجود در اداره امور عشایری با توجه به جمعیت عشایر نشین استان، خاطرنشان کرد: با تمام توان به صورت شبانه روزی سعی می کنیم خدمات رسانی به عشایر در همه زمینه ها با جدیت انجام شود.

 

بیات گفت: جمعیت عشایری استان  بیش از ۸۰ هزار نفر است که از پراکندگی بالایی برخوردار هستند با این وجود خدمات رسانی به صورت شبانه روزی به آنها انجام می شود.

وی بیان داشت: 30 دستگاه تانکر آّب به منظور آبرسانی به عشایر به کارگیری شده که صرفا بابت هزینه خرید آب از چاههای تأمین کننده آب از آنها مبلغ کمی دریافت می شود.

این مسئول گفت: در بخشهای مختلفی از جمله تأمین علوفه، گاز، آرد، ماشین آلات و... خدمت رسانی به عشایر انجام می شود.

بیات همچنین با اشاره محدودیت در منابع و امکانات موجود در اداره امور عشایری با توجه به جمعیت عشایر نشین استان، خاطرنشان کرد: با تمام توان به صورت شبانه روزی سعی می کنیم خدمات رسانی به عشایر در همه زمینه ها با جدیت انجام شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: صورت شبانه روزی اداره امور عشایری رسانی به عشایر خدمات رسانی انجام می شود جمعیت عشایر هزار تومان تانکر آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۹۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطقه گردشگری کولیدر بروجرد مهیای توسعه و سرمایه گذاری

به گزارش خبرآنلاین لرستان ، عطا حسن پور در جلسه شورای عشایری بروجرد و با حضور صمیمی عشایر این منطقه و فرماندار بروجرد برگزار شد؛ اظهار داشت: عشایر نقش مولد و تولید کننده دارند که با توجه به قابلیت هایی که مناطق عشایری بروجرد در توسعه گردشگری عشایر دارند می توان به درامدزایی در این حوزه و حوزه های مرتبط شامل گیاهان دارویی و صنایع دستی رسید.

وی افزود: در بروجرد منطقه عشایری کولیدر منطقه ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است که چنین مناطقی قابلیت توسعه این زمینه از گردشگری را دارند، مناطقی که محل زندگی عشایر کوچ رو است با توجه به روحیه مهمان نوازی و زندگی اصیلی که این افراد دارند می تواند از جاذبه های زیادی برای گردشگران برخوردار باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری لرستان اظهار داشت: توسعه گردشگری عشایری می تواند ضمن توسعه اقتصادی به رفع مشکل بیکاری در جامعه عشایری کمک کند و جوانان تحصیل کرده عشایری می توانند در زمینه گردشگری کشاورزی، گیاهان دارویی و سایر حوزه های مرتبط با گردشگری درخواست مجوز کنند تا در کمترین فرصت شرایط فعالیت آنها فراهم شود.

حسن پور در پایان گفت : در گردشگری عشایری، گردشگر به دنبال این است در محیطی طبیعی و به دور از هیاهو زمان بگذراند بنابراین با توجه به شرایط موجود در مناطق عشایری در صورت تقاضا از سوی افراد علاقمند ما مجوز راه اندازی خانه مسافر و بومگردی گردشگری عشایری را ارائه می دهیم.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902023

دیگر خبرها

  • سرزمین محبوب من ؛ محمد نوری
  • آمادگی بسیج سازندگی برای برطرف کردن مشکلات و کمبود‌های عشایر
  • منطقه گردشگری کولیدر بروجرد مهیای توسعه و سرمایه گذاری
  • باید از ظرفیت‌های ارزنده جوانان عشایر بیشتر بهره‌مند شویم
  • کوچ بهاره عشایر در خراسان شمالی آغاز شد
  • جامعه عشایری سومین جامعه استان کرمانشاه
  • مناطق ییلاقی و قشلاقی مستعد لرستان شناسایی شده است
  • کولیدر منطقه‌ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است
  • رفع مشکلات عشایر ضروری است
  • هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی